بررسی شیائومی Mi 9T (ردمی K20)
نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

 بررسی شیائومی Mi 9T (ردمی K20)

سریال مانکن

شیائومی Mi 9T

این روز ها برندهای مختلفی در حال فعالیت در زمینه تولید و ساخت تلفن های همراه می باشند اما تنها تعدادی از آن ها توجه کاربران را نسبت به خود جلب می کنند یکی از آن برندها، برند شیائومی می باشد. در واقع جدیدترین عضو خانواده میان رده‌ای این شرکت شیائومی موبایل Mi 9T است که در برخی بازارها با نام ردمی K20 هم به فروش می رسد. لذا گفتنی است که این موبایل میان رده‌ای ویژگی هایی که برای کاربران به ارمغان می آورد نسبت به قیمتی که دارد کاملا رازی کننده است. برخی از ویژگی های این موبایل شامل نمایشگر AMOLED بدون بریدگی و حفره، بدنه شیشه‌ای خوش ساخت و خوش دست، دوربین سه گانه و همچنین پردازنده تقریبا قدرتمند و توانمند و همچنین باتری‌اش باعث شده که این موبایل با قیمتی که دارد جزئی از موبایل های ایده‌آل به حساب بیاید و در سه رنگ مشکی، آبی و قرمز روانه بازار شده است.

بررسی شیائومی Mi 9T (ردمی K20)

طراحی و ساختار

اگر تا به حال درباره موبایل های شیائومی شنیده‌اید که تنها با یک زبان طراحی می شدند بهتر است بدانید که قضیه موبایل Mi 9T شیائومی با سایر محصولات موجودش کمی تفاوت دارد. همانطور که ذکر شده است صفحه نمایش این محصول برند شیائومی بدون حاشیه و بدون حفره یا بریدگی است که آن را از سایر عضوهای این برند جدا می سازد. این موبایل از نظر ابعاد تفاوت چندانی با MI 9 ندارد و همانند آن از نمایشگر 6.39 اینچی بهره می گیرد. قابل ذکر است که این موبایل از نظر حاشیه های اطراف صفحه نمایش در مقایسه با دو موبایل دیگر سری Mi 9 کوچکتر است و همچنان حایشه پایینی نمایشگر کمی بزرگ می باشد که شباهت زیاد و نزدیکی به Mi Mix 3 دارد.

در واقع اگر بخواهیم درباره موضوع صفحه نمایش این محصول توضیح بیشتری بدهیم بهتر است بدانید که نمایشگر این موبایل طبق گفته این برند، حدود 91 درصد مساحت قسمت جلو را به خود اختصاص داده و برخلاف چیزی که در سامسونگ Galaxy A80 دیده‌ایم، اسپیکر مکالمه از حاشیه بالایی آن حذف نشده، اما تنها موردی که در اطراف صفحه نمایش Mi 9T و یا ردمی K20 به چشم نمی خورد سنسور نور می باشد که شیائومی سنسور را به زیر صفحه نمایش منتقل کرده‌ است. اگر تا الان بررسی این محصول را با دقت مطالعه کرده‌اید شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که شیائومی برای محافظت از صفحه نمایش این موبایل چه کاری را انجام داده است؟، این برند چینی و یا همان شیائومی طرفدار کیفیت بالا می باشد به همین علت شیشه گوریلا گلس 5 برای این موبایل در نظر گرفته ولی آخرین نسخه‌اش در بازار موجود نیست.

مورد دیگری که به زیر صفحه نمایش این محصول انتقال داده شده است همانند سنسور نور، سنسور اثر انگشت می باشد. شیائومی در این گوشی از سنسور اثر انگشت اوپتیکال استفاده کرده که مشابه Mi 9 می باشد که هم در زمینه دقت و هم‌چنین در زمینه دقت، سرعت از کیفیت بالایی برخوردار است پس دیگر لازم نیست نگران باشید که اثر انگشت شما توسط این موبایل شناسایی نشود.

همانطور ذکر کرده‌ایم طراحی قسمت جلویی Mi 9T و یا همان ردمی K20 ظاهری شبیه به Mi Mix 3 دارد اما نکته‌ای که درباره آن باید اطلاعاتی کسب کنید در قسمت مکانیزم مخفی کردن دوربین سلفی در این موبایل می باشد. بر خلاف مکانیزم کشویی در Mi Mix 3 که در آن تمام نمایشگر به صورت دستی به تحرک در می آید اما شیائومی در سری موبایل جدید میان رده‌ای خود یک موتور به خصوصی را برای دوربین سلفی در نظر گرفته تا در صورت نیاز از قسمت چپ فریم بالا آماده فعالیت و به کار گیری شود.

به گفته این برند مکانزیم موتوری دوربین سلفی در این موبایل، حداقل برای 300 هزار دفعه استفاده و بدون هیچ ایراد و مشکلی خواهد بود و تنها با یک حساب و کتاب ساده می توانید بفهمید که اگر هر روز 50 دفعه از دوبین سلفی استفاده کنید. حداقل به مدت 12 الی 16 سال بدون ایراد و مشکل خاصی می تواند به فعالیت خود ادامه بدهد. گفتنی است که این شرکت خیال کاربران را بابت شکسته شدن دوربین سلفی راحت می سازد زیرا که این دوربین دارای سنسور سقوط می باشد و بدین معنی است که هنگامی که این تلفن همراه اگر از دسستان به صورت ناگهانی بیافتد به سرعت و کاملا خودکار به داخل موبایل باز می گردد.

در واقع ما موبایل Mi 9T و یا ردمی K20 با Galaxy A80 را مورد مقایسه قرار دادیم و متوجه شدیم که سرعت بازگشت دوربین Mi 9T نسبت به A80 از سرعت بالاتری برخوردار است اما با این حال به نظر می سرد که اگر این موبایل کمتر از یک متر از دستتان سقوط کند، دوربین به طور کامل به داخل دستگاه باز نخواهد گشت و همچنین از این مسئله هم که گذشت کنیم دوربین سلفی Mi 9T در برابر فشار نیز حساس می باشد به این صورت که اگر همانند درایو سی دی و یا دی وی دی کیس های قدیمی کامپیوتر با انکشتتان دوربین را به داخل فشار بدهید دوربین به صورت خودکار به داخل گوشی باز خواهد گشت.

برند تولید کننده ردمی K20 در داخل دوربین سلفی، چراغ LED تعبیه کرده که هنگام بالا آمدن ظاهر و یا روشن می شود که برای از بین بردن صدای موتور از یک افکت صوتی بهره گرفته‌اند. از دیگر مواردی که می توان به آن ها اشاره نمود رنگ چراغ LED می باشد که در داخل این دوربین متناسب با رنگ بدنه است، بدین صورت که در رنگ قرمز به رنگ آبی است و در دور رنگ مشکی و آبی به رنگ آبی می باشد. شاید از نظر برخی افراد و یا کاربران چراغ LED قرار گرفته در داخل دوربین سلفی، جذابیت آن را بیشتر رده اما از نظر بسیاری از کاربران این ویژگی ظاهری باعث شده تا Mi 9T ظاهر لوکسی را برای کاربران نداشته باشد.

از دیگر موارد ظاهری که می توان به آن اشاره نمود ظاهر Mi 9T از دو تلفن همراه دیگر سری Mi 9 جدا ساخته است پانل پشتی می باشد. همانطور که ذکر شده است این موبایل دارای سه رنگ مشکی، آبی و قرمز می باشد که در رنگ مشکی، پانل پشتی، ظاهری شبیه به فیبر کربن دارد. اما دو رنگ دیگر کاملا منحصر به فرد به حساب می آیند به طوری که تاکنون نمونه مشابه آن در موبایل دیگری به چشم نمی خورد. در حقیقت رنگ های آبی و قرمز این محصول، از پانل پشتی با جلوه گرادیان استفاده می کنند که در زوایای مختلف، خطوط نوری منحنی شکل با رنگ های سبز و آبی در کناره های آن، نمایان می شود و همین موضوع، جلوه ویژه‌ و خاصی را به قسمت پشتی Mi 9T یا ردمی K20 می بخشد.

در آخرین قسمت در ارتباط با بخش طراحی و ساختاری می توان به دوربین سه گانه و منحصر به فرد این محصول اشاره نمود که محل قرار گیری آن در مقایسه با Mi 9 تغییر یافته و به میانه پانل پشتی منتقل شده است. طراحی ظاهری ماژول دوربین نیز دارای چندین تغییرات می باشد، به طوری که دوربین اصلی به تنهایی در قسمت بالا قرار گرفته و دو دوربین دیگر به صورت یک مجموعه در پایین آن قرار گرفته‌اند. همچنین می توان افزایش ضخامت و بر آمدگی دوربین ها بسیار ناچیز شده و استفاده از آن روی سطوح صاف، بدون مشکل خاصی قابل استفاده می باشد که این مسائل را می توان به عنوان یک مسئله خوش حال کننده به حساب بیاوریم.

به طور کلی اگر از تمامی موارد ذکر شده گذشت کنیم می توانیم به محل قرار گیری سایر اجزا این موبایل اشاره کنیم که تقریبا مشابه Mi 9 است و کلیدهای پاور و تنظیم حجم صدا روی لبه سمت راست قرار گرفته است که در تمامی نسخه‌ها، کلید پاور به رنگ قرمز می باشد که در روی لبه پایینی، اسپیکر تک کاناله، پورت USB Type-C و درگاه سیم کارت به چشم می خورد و همچنین می توانیم به جک 3.5 میلی‌متری هدفون هم نیز اشاره کنیم که در روی لبه بالایی قرار گرفته است.

پردازنده اسنپدارگون و سخت افزار

بهتر است قبل از اینکه به بررسی تخصصی و دقیق صفحه نمایش، دوربین عکسبرداری و فیلمبرداری بپردازیم به سراغ سخت افزار و سپس نرم افزار برویم. در واقع موبایل Mi 9T و یا ردمی K20 همانند گلکسی A80، از جدیدترین تراشه میان رده کوالکام یعنی اسنپدراگون 730 استفاده می کند که به عنوان قدرتمند ترین تراشته میان رده این کمپانی نیز شناخته می شود. به طور کلی اسنپدراگون 730 از سیستم 64 بیتی ARM بهره می برد و با فناوری 8 نانومتری LPP سامسونگ به تولید می رسد که نوید بخش مصرف پایین تر باتری نسبت به سایر تراشته های میان رده است.

پردازنده مرکزی این تراشته یا همان اسنپدراگون 8 هسته‌ای است که از 2 کلاستر متفاوت بهره می برد. در حقیقت 2 هسته قدرتمند این پردازنده با نام کرایو 470 طلایی شناخته می شود و در فرکانس کاری 2.2 گیگاهرتزی به پردازش امور می پردازند و 6 هسته باقی مانده با نام کرایو 470 نقره‌ای دارای حداکثر فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتزی می باشند. در قابل پردازنده گرافیکی در این تراشه بهتر است بدانید که از نوع آدرنو 618 می باشد که به عنوان قدرتمند ترین نمونه بین ترشاه های میان رده‌ای کوالکام به حساب می آید و به گفته این برند، توان پردازنده مرکزی و گرافیکی این تراشه در مقایسه با اسنپدراگون 710 به ترتیب 35 و 25 درصد افزایش پیدا کرده است.

از تمامی موارد کوالکام برای این تراشه، از نسل چهارم موتور چند هسته‌ای هوش مصنوعی بهره برده است که به گفته آن ها تا 2 برابر عملکرد بهتری در مقایسه با نسل قبلی دارد و تجربه بهتری در زمینه هایی مثل دوربین، گیمینگ امنیت و … را در اختیار خواهد گذاشت. برای دستیابی به صحت ادعای کوالکام در این زمینه به سراغ تست Altutu رفته ایم و نتایج کسب شده توسط این موبایل بسیار خیره کننده بود. به طوری که موبایل Mi 9T یا ردمی K20 مشابه Galaxy A80 این آزمون را با سرعت بسیار بالایی به اتمام رساند.

موبایل شیائومی Mi 9T به طور کلی در دو نسخه با حافظه های داخلی 64 و 128 گیگابایتی روانه بازار می شود که هر دوی آن ها دارای حافظه رم 6 گیگابایتی هستند و کارایی قابل قبولی در زمینه اجرای Multi tasking یا چند وظیفه ای برای کاربران به ارمغان می آورند.

اگر بخواهیم بررسی و نتیجه نهایی را در قبال تراشه اسنپدراگون 730 بگوییم بهتر است در جریان باشید که این تراشه فاصله خالی میان میان رده ها و پرچمداران را پر کرده و موبایل Mi 9T با استفاده از این تراشه در کنار 6 گیگابایت حافظه رم، عملکرد سریعی در اختیار کاربران قرار می دهد که گفتنی است لگ و تاخیر اندکی هم به چشم می آید. همچنین تراشه گرافیکی آدرنو، این موبایل در زمینه اجرای بازی های سنگین مانند Asphalt 9,Fortnite,PubG عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش می گذارد.

در نتیجه موبایل Mi 9T در بنچارک آنتوتو این را به ما نشان می دهد که این تلفن همراه جزء قدرتمندترین موبایل های میان رده‌ای بازار به حساب می آید و قابلیت رقابت با برخی از پرچمداران سال گذشته را هم دارد. امتیازهایی که این محصول در بنچمارک کسب کرده مربوط به بخش گرافیک نیز حاکی از این هستند که این موبایل قدرتمند ترین میان رده‌ای موجود در این زمینه است.

نرم افزار

موبایل شیائومی Mi 9T یا ردمی K20 دارای سیستم عامل اندروید نسخه 9 می باشد که نسخه دهم رابط کاربری MIUI روی آن نصب می باشد. این نسخه از interface و یا رابط کاربری شیائومی در مقایسه با نسل قبلی‌ خود، تغییرات مثبتی در زمینه بهبود عملکرد و طراحی به خود دیده است، اما همچنان فاصله زیادی با اندروید خالص دارد و به آن صورت نرم و روان نمی باشد.

کلیدهای ناوبری اندروید این سری از تلفن همراه های شیائومی در قسمت پایین قرار دارند. با این حال وجود MIUI 10 باعث شده که از ژست های حرکتی هم استفاده نمود که به جرات یکی از بهترین عملکردها در بین موبایل های اندرویدی را در اختیارتان می گذارد. این ژست های حرکتی تقریبا مشابه آیفون 10 می باشد و با کشیدن انگشت از قسمت پایین صفحه اصلی و با کشیدن و نگه داشتن انگشت اپلیکیشن های در حال اجرا و با کشیدن انگشت از طرفین، عمل بازگشت انجام خواهد شد.

در قبال سایر قسمت های نرم افزاری بهتر است بدانید که منوی اپلیکیشن های در حال اجرا در نسخه جدید رابط کاربری شیائومی به صورت هوشمندانه‌ و جالبی مورد طراحی قرار گرفته است. این منو از دو ستون تشککیل شده و در یک لحظه می تواند 4 مورد از اپلیکیشن های پس زمینه را به نمایش در بیاورد که در واقع از این نظر یک سطح بهتر از سایر موبایل های اندرویدی است.

همچنین می توانیم به مسائل بیشتری در قبال Interface و یا رابط کاربری MIUI اشاره کنیم که این رابط دارای ویژگی های منحصر به فرد دیگری هم می باشد که آن را از سایر رابط های کاربری، مجزا می کند. برای مثال در این interface می توان بدون نیاز به اپلیکیشن می توانید مکالمه های خود را ضبط کنید و یا دو پروفایل کاملا جداگانه مانند پروفایل کاری و پروفایل بازی برای آن در نظر بگیرید.

صفحه نمایش

حال که به طور کلی تمامی موارد این موبایل را مورد بررسی قرار دادیم زمان آن رسیده است که کمی بیشتر درباره قسمت های مختلف این موبایل به بررسی بپردازیم. یکی از ویژگی های کلیدی Mi 9T یا ردمی K20، مطمئنا صفحه نمایش بدون حاشیه به حساب می آید. اندازه صفحه نمایش بکار رفته در این موبایل، تغییری در مقایسه با Mi 9 نداشته و از همان پنل 6.39 اینچی سوپر آمولد ساخت سامسونگ بهره گرفته شده است. رزولوشن این محصول 1080×2340 می باشد که تراکم پیکسلی خوب 403 پیکسل در هر اینچ را در اختیار می گذارد و این تراکم پیکسلی برای تماشا و یا مطالعه متون ایده‌آل و رازی کننده است.

صفحه نمایش Mi 9T دارای نسبت تصویر 19:5:9 است و حذف شدن بریدگی از قسمت بالای آن نه تنها ظاهر بهتری به گوشی می بخشد بلکه تجربه فراگیرتری هنگام تماشای ویدئو یا اجرای بازی ها در اختیار می گذارد. حداکثر نور نمایشگر Mi 9T در حالت دستی به حدود 450 نیت می رسد که به گفته شرکت شیائومی در حالت خودکار تا 620 نیت قابل افزایش است. از این رو می توان گفت که نمایشگر این موبایل در زمینه روشنایی عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش می گذارد و از بابت استفاده آن در زیر تابش نور آفتاب، نگرانی خاصی به وجود نخواهد آمد. به طور کلی حداقل نور صفحه نمایش حدودا 2.6 نیت اندازه گیری شده و با این که جزء بهترین ها به حساب نمی آید اما در کنار فیلتر نور آبی برای استفاده در محیط های تاریک و کم نور مناسب می باشد.

در آخرین مواردی که می توان در قبال نمایشگر این محصول به آن اشاره نمود استفاده از پانل اولید، رنگ مشکی به صورت دقیق و عمیقی در Mi 9T می باشد و نسبت به کنتراست آن بی نهایت است!. همچنین قابل ذکر است که این موبایل همانند سایر موبایل های اخیر شیائومی دارای سه حالت Automatic،Increased،Standard برای نمایش رنگ ها می باشد. در حالت اول و یا همان Automatic کنتراست صفحه نمایش بر اساس نور محیط تنظیم می شود و فضای رنگی آن سازگار با DCI-P3 می باشد، در حالت دوم و یا Increased شادابی رنگ ها افزایش پیدا می کند و نمایشگر به طور کامل فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد.

در آخرین مورد نوبت به حالت Standard می رسد که در آن دقت رنگ ها به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند و نمایشگر فضای رنگی sRGB را پوشش و نمایش می دهد. به طور کلی شیائومی قابلیت تنظیم دمای رنگ ها به صورت دستی نیز در اختیار کاربران قرار داده است که اگر دمای آن ها را کمی متمایل به گرم قرار دهید، دقت رنگ ها بیشتر می شوند.

اسپیکر

قسمت اسپیکر یکی از قسمت های مهم برای تمامی کاربران می باشد که از اهمیت بالایی این روزها در تمامی برندها برخوردار است. اگر تا به حال به سایر موبایل های شیائومی دقت کرده باشید متوجه خواهید بود که بیشتر موبایل هایش دارای اسپیکر دوگانه استریو می باشد و موبایل Mi 9T نیز از این بحث دور نمی باشد. اسپیکر تک کاناله و یا Mono در لبه پایینی این موبایل، بلندی صدای خوبی دارد و در آزمایش های ما، میانگین و یا رده صدای خروجی از آن هنگام پخش موسیقی، به 72 دسی‌بل می رسد. با این حال کیفیت صدا تعریف زیادی ندارد و در حجم صدای زیاد دقت صدای این موبایل پایین می آید، پس اگر به دنبال موبایلی هستید که صدای اسپیکرش بسیار با کیفیت و زیاد باشد این محصول گزینه مناسبی برای شما نیست.

دوربین

یکی دیگر از مسائلی که برای تمامی کاربران علاوه بر اسپیکر مهم است دوربین می باشد. یکی از اصلی ترین ترندهای بازا در سال 2019 استفاده از دوربین سه گانه در پانل پشتی تلفن های همراه می باشد. به طوریکه علاوه بر موبایل های پرچمدار و صدر نشین، گوشی های میان رده هم نیز از این قابلیت برخوردار هستند که همچنین موبایل Mi 9T یا ردمی K20 از این قاعده پیروی می کند و همانند دو مدل دیگر از سه دوربین زاویه دیدهای مختلف در قسمت پشتی بهره‌مند شده است.

اگر بخواهیم نگاهی دقیق تر به دوربین سه گانه این محصول بیاندازیم بهتر است بدانید که دوربین اصلی این محصول از سنسور 48 مگاپیکسلی با پیکسل های 0.8 میکرونی است که در پس لنزی 26 میلی‌متری با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.75 قرار دارد. این سنسور از فیلتر بایر 4 به 1 پیروی می کند که در نتیجه نهایی خروجی تصاویر با رزولوشن 12 مگاپیکسلی خواهد بود.

دوربین دوم تلفه فوتو است اما از سنسور 8 مگاپیکسلی با پیکسل های 1.12 میکرونی استفاده می کند. که پشت لنزی 52 میلی‌متری با دهانه دیافراگم f/2.4 می باشد و زوم دو برابر اوپتیکال را برای کاربران به ارمغان در می آورد. در نهایت به بررسی دوربین سوم یا فوق عریض می رسیم که از سنسور 13 مگاپیکسلی پیروزی می کند و در روی آن لنز 15 میلی‌متری با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.4 تعبیه شده است. که به گفته این برند، زاویه دید 124.8 درجه‌ای را پوشش می دهد. لذا قابل ذکر است که این دوربین برخلاف دوربین اصلی و تله فوتو، از فوکوس خودکار پشتیبانی نمی کند و هیچکدام از دوبین های Mi 9T دارای لرزشگیر اوپتیکال نمی باشد.

اگر بخواهیم به صورت عمومی و کاربری قسمت دوربین را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است بدانید که رابط کاربری دوربین خود به خود تغییری در مقایسه با سایر موبایل های اخیر شیائومی نداشته و همچنان با کشیدن انگشت به سمت راست یا چپ، می توانید بین حالت های مختلف دوربین از جمله Portrait Mode،Night Mode و سایر حالت های مختلف جا به جا و انتخاب کنید. همچنین در قسمت بالایی رابط کاربری هم گزینه هایی برای کنترل هوش مصنوعی،HDR،روتوش چهره و قرار داده شده و منوی تنظیمات توجه بیشتری را نیز به خود می تواند جلب کند.

به طور کلی دوربین اصلی این موبایل در حالت 12 مگاپیکسل قرار دارد و توانایی ثبت تصاویر و یا عکس برداری با کیفیت در محیط های روشن  را دارا می باشد. عکس های گرفته شده با این دوربین، دارای رنگ های طبیعی، کنتراست مناسب، محدوده داینامیکی وسیع و جزئیات بسیار خوب می باشد که نویز آن ها به خوبی کنترل می شود. اما در حالت 48 مگاپیکسلی این دوربین هیچ پیشرفتی در زمینه جزئیات و روشنایی و همچنین دقت عکس ها به چشم نمی خورد و در این حالت نه تنها نویز و حجم تصاویر افزایش می یابد بلکه زمان ذخیره سازی آن ها نیز از حالت 12 مگاپیکسلی بیشتر می باشد.

دوربین دوم تله فوتو با وجود حسگر 8 مگاپیکسلی عکس برداری با جزئیات بسیار خوبی را به ارمغان می آورد که البته نویز برخی از این تصاویر، بیشتر از سایر تصاویر ثبت شده و با دوربین اصلی می باشد. در آخرین گزینه می توان به دوربین فوق عریض اشاره نمود که با حسگر 13 مگاپیکسلی تصاویری با رنگ های زنده و نویز بسیار کم را به ارمغان می آورد، اما به طور کلی در زمینه ثبت جزئیات عملکرد آن به مراتب ضعیف تر از دو دوربین دیگر است.

عکاسی با شیائومی Mi 9T

قاعدتا قبل از اینکه یک محصول را خریداری نمایید بهتر است اطلاعاتی را هم درباره تجربه دیگران کسب نمایید. دوربین اصلی موبایل شیائومی Mi 9T در محیط های کم نور عملکرد جالب و خوبی را نسبت به عکس برداری در روز برای کاربران ایجاد نمی کند.  در واقع این موبایل به علت لرزشگیر اوپتیکال، نمی تواند سرعت شاتر را بیش از اندازه معینی کاهش دهد و اثرات افزایش ISO در پی افزایش جزئیات، به دلیل الگوریتم های کاهش نویز در عکسبرداری، بی نتیجه می ماند و در خروجی نهایی، تصاویری که با جزئیات کمتر و البته نویز پایین می باشد در برخی موارد، این تصاویر تاریک تر از آنچیز که باید باشد به نظر خواهد آمد. قابل ذکر است که در حالت 48 مگاپیکسلی به دلیل غیر فعال شدن الگوریتم های کاهش نویز، می توان تصاویر با جزئیات بیشتری دریافت کرد. از جمله دیگر حالت هایی که قابل بحث است حالت Night Mode می باشد که با نوردهی به تصاویر در شب و یا محیط های کم نور از عکس های پر نور و با کیفیتی برخوردار خواهید شد.

گفتنی است که بدانید Mi 9T یا همان ردمی K20 برای زوم 2 برابر در شرایط نا مساعد، به سراغ دوربین تله فوتو نمی رود و به جای آن، از زوم دیجیتالی در دوربین اصلی بهره‌ می گیرد. این امر شاید در ابتدا کمی عجیب و غیر مامول به نظر برسد!، اما با توجه به سنسور بهتر و دیافراگم روشن تری که در دوربین اصلی قرار دارد چندان هم عجیب نیست.

در آخرین قسمت نوبت به دوربین فوق عریض ردمی K20 می رسد کهدر قسمت عکاسی در محیط های کم نور و یا تاریک، اصلا جالب نیست و یا حرفی برای گفتن ندارد و به طور کلی عکس هایی که در شرایط نامساعد تا به حال این موبایل در گرفته شده  دارای جزئیات بسیار پایینی می باشد که نور آن ها نیز در تمامی موارد به خوبی تنظیم نمی شود. با این حال اطلاعات رنگی در تصاویر نیز قابل قبول و قابل ارزیابی می باشند.

تصاویر Portrait

موبایل شیائومی Mi 9T برای ثبت تصاویر پرتره از تله فوتو بهره می گیرد، بنابراین باید در نظر داشته باشید که در محیط های کم نور، نباید انتظار زیادی از تصاویر Portrait و یا پرتره داشته باشید. لذا گفتنی است در زمانی که نور کافی در محیط مورد نظرتان وجود داشته باشد امکان ثبت تصاویر پرتره و با کیفیت ایجاد شود که به طور کلی عملکرد آن در زمینه تشخیص لبه های سوژه، بسیار عالی ارزیابی می شود.

سلفی

دوربین سلفی موبایل شیائومیMi 9T، پاپ یا جهنده از حسگر 20 مگاپیکسلی از پیکسل های 0.8 میکرونی پیروی می کند که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 قرار می گیرد و از قابلیت فوکوس خودکار برخوردار نمی باشد. همچنین در محیط های روشن، این دوربین قادر به ثبت عکس هایی با جزئیات بسیار خوب رنگ های طبیعی می باشد که در صورت فعال بودن HDR محدود داینامیکی آن ها وسیع خواهد بود و حالت پرتره یا Portrait Mode هم برای این دوربین در نظر گرفته شده که در کنار آن می توان از فیلترهای منحصر به فرد و زیبایی هم استفاده نمود.

فیلمبرداری

حال که قسمت عکس برداری مورد بررسی قرار داده‌ایم وقت آن رسیده است که به سراغ فیلمبرداری برویم، موبایل شیائومی Mi 9T یا ردمی K20 توانایی فیلمبرداری در 4K,720P,1080P با نرخ فریم FPS 30 می باشد و فیلمبرداری در نرخ فریم FPS 60 در رزولوشن فول اچ دی نیز برای آن در نظر گرفته شده که در زمینه فیلمبرداری صحنه آهسته یا Slow Mode نیز باید گفت که این موبایل توانایی فیلمبرداری فول اچ دی با 120 فریم در ثانیه و همچنین فیلمبرداری با نرخ فریم های 240 و 960 است. ویدئوهای 4K و Full-HD ضبط شده با این گوشی در نرخ فریم  30 دارای جزئیات و کیفیت خوبی می باشد که رنگ های زنده و محدوده داینامیکی وسیع جزئی از ویژگی های این نوع فیلمبرداری است که موبایل Mi 9T برای کاربران به ارمغان می آورد.

لذا گفتنی است که دوربین تله فوتو امکان فیلمبرداری 4K ندارد و شیائومی به طور کلی در هر رزولوشنی، برای زوم 2 برابر سراغ دوربین تله فوتو نمی رود و به جای آن زوم دیجیتالی در دوربین اصلی استفاده می کند. آخرین موردی که باید در قبال فیلمبرداری بدانید این است که ویدئوهای 4K ثبت شده با دوربین فوق عریض در مقایسه با ویدئوهای ثبت شده با دوربین اصلی، دارای جزئیات نرم تری و با کیفیت تری می باشد.

باتری

باتری امر بسیار مهمی در تمامی موبایل های هوشمند در سراسر دنیا می باشد که شاید در چندین سال اخیر اهمیت زیادی برای این مسئله قائل نشده‌اند اما این روزها این مسئله هم مانند سایر موارد مهم برای یک تلفن همراه مورد توجه قرار گرفته است. در واقع موبایل Mi 9T با باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی، دارای بزرگترین باتری می باشد و از سایر اعضای خانوادی Mi 9 قدرتمندتر است. این مسئله در کنار استفاده از تراشه 8 نانومتری و نمایشگر اولید، باعث شده تا Mi 9T در زمینه شارژدهی کارکرد بسیار خوبی را برایتان داشته باشد. همچنین گفتنی است که این تلفن همراه شیائومی در تست پخش مداوم ویدئو سربلند بوده و بیش از 16 ساعت می تواند برایتان ویدئو پخش نماید.

در آخر شیائومی برای شارژ این باتری بزرگ، از نسل سوم فناوری شارژ سریع کولکام بهره گرفته شده که توان 18 واتی دارد. لذا جالب است بدانید که این موبایل تنها با 30 دقیقه توانایی شارژ شدن 43 درصدی را دارد و شارژ کامل آن نیز کمی بیشتر از 90 دقیقه طول می کشد.

نتیجه گیری و جمع بندی

اگر به صورت کامل این بررسی را دنبال کرده‌اید قطعا به دنبال نتیجه گیری هم خواهید گشت. این محصول از نظر صفحه نمایش و طراحی ایده‌آل و کاملا رازی کننده می باشد و تنها ایرادهایی که دارد وزن 191 گرمی و مکانیزم موتوری دوربین سلفی است که در بین موبایل های میان رده‌ای چینی ها هیچ ایرا و یا ضعف بزرگی به چشم نمی خورد. گفتنی است که این موبایل از نظر نرم افزاری و سخت افزاری ایده‌آل است و برای کسانی که طرفدار بازی می باشند بسیار مناسب است زیرا که از نظر اجرای بازی های جدید و بروز و همچنین نگه داری شارژ بسیار عالی می باشد اما اگر به دنبال عکاسی و یا فیلمبرداری کاملا حرفه‌ای می گردید بهتر است گزینه دیگری را مد نظر بگیرید زیرا که این محصول تا حدودی بین متوسط و حرفه‌ای می باشد و همچنین مورد آخر از نظر گوش دادن به موسیقی هم از صدای بسیار زیاد و با جزئیاتی را برخوردار نخواهید بود.

مشخصات کلیدی

  • تراشه اسنپدراگون 730
  • حافظه داخلی 128/64 گیگابایتی
  • حافظه رم 6 گیگابایتی
  • نمایشگر 6.39 اینچی سوپر آمولد
  • دوربین 48+13+8 مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی
  • سیستم عامل اندروید 9 با رابط کاربری MIUI
  • باتری 4000 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع




:: برچسب‌ها: بررسی شیائومی Mi 9T (ردمی K20) , شیائومی Mi 9T ,
:: بازدید از این مطلب : 682
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 آبان 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: